Analoge Kunst

Analoge fotos

Mijn liefde voor de analoge fotografie is al vroeg begonnen. Ik kan me nog herinneren dat mijn ouders vroeger een doka hadden waarbij ons als kinderen werd verteld dat we absoluut niet aan de deur mochten komen als het lampje erboven rood brandde! Dit maakte mij als kind nieuwsgierig. Vooral het procedé van zelf foto’s ontwikkelen en afdrukken heeft iets magisch, je moet geduld hebben maar uiteindelijk heb je iets tastbaars, getekend met licht! 

Verschillende elementen die terug te vinden zijn in mijn werk zijn: verstilling, emoties, gelaagdheid en experiment. 

Emulsie print


Zo werk ik onder andere met lichtgevoelige emulsies waardoor ik op ambachtelijke wijze fragmenten en flarden van foto’s kan afdrukken. Het blijft altijd fascinerend om in de donkere kamer het beeld te zien opkomen. Zodra je je belichte papier in de ontwikkelaar legt zie je eerst een leeg vel, maar langzaam doemt de foto op. Het blijft tot op het laatste moment een verassing welk beeld er ontstaat. Voor mij is dat ook het aantrekkelijke van het werken met emulsie: er blijft altijd een stukje waar ik geen controle over heb. Hierdoor ontstaan unieke beelden waar ik vervolgens op kan voortborduren. 

Naast mijn autonome werk werk ik ook in opdracht. Zo kunt u er voor kiezen om een foto of serie door mij te laten maken; of mocht u nog oude zwart/wit negatieven hebben waar u graag een kunstwerk van wilt laten maken dan is dit ook mogelijk. Heeft u vragen hierover neem dan gerust contact met me op.